Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще призове за

...
 Избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще призове за
Коментари Харесай

Кои са първите 10 стъпки на Байдън?

 

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще призове за национално обединяване при полагането на клетвата си в сряда. Той има намерение да предприеме незабавни дейности за битка с ковид и анулация на някои от най-спорните политически решения на президента Доналд Тръмп още с влизането си в Белия дом. Това съобщи бъдещият началник на кабинета на Байдън Рон Клайн, представен от Асошиейтед прес.

Байдън възнамерява пламенно начало, нещо като 10-дневна блицкампания от стъпки за преориентиране на Съединени американски щати, без да се чака Конгресът, сподели Клайн в ефира на предаването на Си Ен Ен " Състоянието на съюза ".Още в обръщението си при встъпването в служба Байдън " ще насочи обръщение за реализиране на прогрес от страната. Послание за единение. Послание да бъде свършено това, което би трябвало ".

Байдън ще приключи имиграционните ограничавания на Съединени американски щати за няколко страни с най-вече мюсюлманско население, ще предприеме дейности за връщане в Парижкото съглашение по климата и ще подреди наложително носене на маски на територията на федералните институции и при пътувания сред обособените щати. Това са част от към десетина ограничения, които Байдън ще предприеме още в първия си ден в Белия дом, излиза наяве от писмо на Клайн до висшите членове на екипа.

Сред другите ограничения са продължение на кредитната почивка за студентските заеми и дейности за попречване на насилствени изгонвания или лишаване на ипотеки поради просрочени отговорности на хора, потърпевши от пандемията.

Пълното реализиране на задачите на Байдън обаче ще изисква дейности на Конгреса, написа Клайн. Сред тях са да одобри показания от Байдън в четвъртък законопроект за стимулиране на стопанската система на стойност 1,9 трилиона $. По думите на Клайн новият президент също така още в първия ден ще предложи на конгресмените повсеместен законопроект за имиграцията.

Пред Си Ен Ен Клайн съобщи, че епидемиологичната конюнктура ще се утежни още, преди да се усъвършенства, и предвижда още 100 000 жертви през първите пет седмици от мандата на Байдън.

По думите на съветника новото държавно управление ще наследи доста тежка обстановка и даже и при съществуването на ваксини, " отново ще бъде нужно време, с цел да се обърне тази наклонност ".

Байдън сложи цел за първите му 100 дни на поста да бъдат сложени 100 милиона дози от имунизациите против ковид и да тази цел сега се работи, добави Клайн. Съветникът добави, че и от до момента утвърдените ваксини има задоволителни количества, с цел да може на всеки да бъдат сложени нужните две дози.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР